historia

Morgon i Alpe d´Huez

I begynnelsen fanns Linköpings universitet ur vilket ledningen skapade studentkårerna, och man såg att det var gott. Ur studentkårerna föddes sektionerna, och man såg att även det var gott. Studenterna som irrade omkring på Campus Valla kände dock att något saknades. De skapade festerier, de skapade Baljan och de skapade LiTHe Blås. Och de såg att det var gott. Dock fann det fortfarande ett tomrum inom dem. Dessa tomrum var särskilt påtagliga under vecka 2 och under påskveckan. Även sista lördagen i januari kändes olidligt dyster.

En gnistrande klar vinterdag fick de fyra studenterna Frida Sidnäs, Jennie Åkesson, Per Selander och Tobias Ekblom en uppenbarelse, de vände upp sina ansikteten mot årets första snöflingor och sade: Varde 720! Så skapades 720, och ALLA såg att det var gott!

720 lät studenterna komma till sig, och visade dem paradiset, som i detta fall gick under attributet Val Thorens. Studenterna sade till 720: Låt oss stanna i paradiset för alltid! 720 lät studenterna stanna i paradiset under 7 dagar och 7 nätter, tills en odygdig kvinna drack ur den förbjudna Jäger-flaskan. 720 sade: Ni kan inte stanna här för alltid, ty ni har tentor att tänka på, men vi skall ge er en glimt av paradiset, två veckor om året. Dessa veckor kom lägligt nog att vara under omtenta-P då många studenter är lediga. Alla studenter fröjdades och Jägern flödade likt aldrig förr.

Sedan dess har vecka 2 och påskveckan varit de viktigaste högtiderna i 720s kalender. Icke att förglömma är dock den stora afterskifesten sista lördagen i januari som firas till minne av föreningens grundare.

720 visar än idag sitt paradis för alla som vill, oavsett om du är en galen offpiståkare, trogen afterskibesökare eller aldrig har stått på ett par skidor förut. Det spelar ingen roll vilket program eller vilken kurs du läser, alla är välkomna att ansluta till föreningen.

Oavsett om ditt paradis är vitt och gnistrande eller flytande och smakar Jägermeister lovar vi att ta dig med, och dessutom till ett mycket förmånligt pris!