Ordförande

Ordförande i 720 ansvararar för att samordna hela föreningens arbete. Det innebär att sätta sig in i allt vi håller på med för att få en övergripande koll, så att inget faller mellan stolarna. Du har i princip yttersta ansvaret för att föreningen ska fortsätta på sin väg nedför backen, ett arbete som definitivt inte går att genomföra utan övriga i styrelsen. Ordförande är firmatecknare för föreningen tillsammans med kassör.

Ordförandes arbetsuppgifter består i:

 • Hålla kontakten med kårerna, andra föreningar och andra som vill veta något om 720.
 • Se till att styrelsen arbetar i enlighet med de stadgar och riktlinjer som finns för 720.
 • Se till att styrelsen arbetar i enlighet med de riktlinjer kårerna har för LUST godkända studentföreningar.
 • Planera, genomföra och leda möten.
 • Fördela arbetsuppgifter till övriga 720-styret.
 • Hålla koll på att saker blir gjorda i tid.
 • Hjälpa och stötta övriga i styrelsen och se till att alla trivs.

Någon som passar för posten är du som älskar alpint och verkligen vill engagera dig inom det här på LIU. Som är ansvarstagande och föredrar att ha ordning och reda. Har du hyfsad koll på hur det är att jobba i en ideell förening är ett plus.

Det roligaste med att vara ordförande är att ta ansvar och få vara delaktig i det mesta, man får en bra inblick i vad de andra posterna sysslar med!

Mailadress: ordf@sjutjugo.se

Vice Ordförande

Vice Ordförande är ordförandes högra hand och tar över ordförandes roll om denne inte kan närvara. Detta innebär att ordförande och vice ordförande har ett nära samarbete där vice ordförande alltid måste hålla sig uppdaterad på vad som händer i föreningen. Utöver detta hjälper du till där det behövs.

Du ansvarar även för inventarier med huvudansvaret för förrådets nycklar och husvagn. Du ansvarar även för föreningens postfack, att lokaler och klassrum blir bokade till event, möten och biljettsläpp samt agerar sekreterare under möten. Kortfattat kan man beskriva det som föreningens allt-i-allo!

Det roligaste med denna post är framförallt att ditt arbete är varierande i och med postens olika arbetsområden. Och vem vill inte titulera sig som 720:s egna allt-i-allo-görare?

På denna post gäller det att vara strukturerad för att ha koll på vad som ska komma skall, samt öppen för alla olika arbetsuppgifter som dyker upp.

Mailadress: vice@sjutjugo.se

Kassör


Som kassör har man ett stort ansvar i verksamheten och ser till att det finns en stabil ekonomisk grund att stå på inför alla våra event och resor. Det innebär allt från budgetering till den löpande bokföringen. Att kommunicera det ekonomiska läget till resten av gruppen är också en viktig del av arbetet och det är ofta du som har det sista ordet. Du bör även vara duktig på att jaga kvitton och skicka fakturor så att cashen rullar in.

Det bästa med att vara kassör man kan jobba typ när och var man vill, utan stress men oftast tillsammans med en snutkaffe en grådassig söndagseftermiddag. Du får ett stort ansvar och måste kommunicera och planera med alla andra styrelsemedlemmar vilket är himla trevligt!

Som kassör bör man vara strukturerad och ansvarstagande och det är kanoners om du gillar att bolla med siffror och har en god syn på ekonomi. Det är även fördelaktigt att ha bra koll på Excel eller har bokfört tidigare. 

Mailadress: kassor@sjutjugo.se

Sponsansvarig

Som Sponsansvarig i 720 har du huvudansvaret för att styra samarbeten med företag. Detta sker såklart i samarbetet med Evons där man delar upp arbetet som man tycker passar bäst. Sponsposten är ganska fri och det är mycket upp till en själv hur man vill lägga upp det och vad man vill göra. Men det kan vara bra att redan börja kontakta företag under sommaren. Så det tyngsta arbetet ligger främst under sommaren och början på hösten, då försöker man håva in så många deals som möjligt. Under året gäller det sedan att behålla en god kontakt och se till att dealsen genomförs som planerat. Sponsen består främst av prylar, rabatter och presentkort som bland annat används till lunchtävlingar, medlemskvällar, och till våra resor.

Det roligaste med denna post är när ett företag inser att vi är Sverigest fetaste studentföreningen och vill sponsra oss.

Söker du denna post så ska du tycka det är kul att ta kontakt med företag, både på telefon och mail.

Mailadress: spons@sjutjugo.se

Eventansvarig

720 anordnar inte bara två alpresor per år utan ett flertal andra evenemang. Som eventansvarig ansvarar du över de evenemang som 720 arrangerar utöver resorna. Exempelvis är du projektledare/ansvarig för den årliga Afterskifesten samt planerar några medlemsaktiviteter som kan variera från år till år. Här finns det mycket utrymme för kreativitet och fantasi.

Arbetet för eventansvarig innebär bland annat att planera arrangemangen med allt vad det innebär: scheman, budget och massa spånande över teman, dekor och dylikt. Inför arrangemang sköter du eventuella bokningar av lokaler, band, dj och liknande samt sköter kontakten med bokningsansvariga och driftchefer. Dessutom anordnar du även tillställningar med nya och gamla styret. Du är ansvarig för att ha en överblick över vad som behövs göras inför event och sedan delegera arbete till resten av styrelsen eller eventuella jobbare. Det är alltså du som ansvarar för planering och utförande av diverse arrangemang men självklart kan du spåna och få hjälp av resten av styrelsen.

Det roligaste med att vara eventansvarig är att man får arbeta mycket kreativt samt att få se evenemang bli slutförda efter all planering och jobb. Du får även en helt egen partner in crime, evons, som du alltid kan spåna idéer, fixa scheman och mycket annat tillsammans med.

Söker du denna post är det viktigt att du är strukturerad och gillar att planera. Det är även bra om du är kreativ och öppen till nya idéer samt kunna delegera arbete och samarbeta med resten av styrelsen.

Mailadress: event@sjutjugo.se

Evonsansvarig

Att sitta på posten Evons (eller Spevent enligt vissa) innebär precis vad det låter som: man fixar med event och spons! Sponsdelen handlar rätt och slätt om att fixa schyssta deals för föreningens medlemmar och eventdelen går ut på att styra upp maxade tillställningar under året! Denna post är perfekt för dig som vill vara delaktig i så många olika delar av föreningens arbete som möjligt.

I 720s styrelse finns även separata poster för event respektive sponsansvar. Du kommer jobba mycket tillsammans med de personer som sitter på dessa poster, vilket är superkul eftersom de garanterat är hyvens folk! Ni får själva dela på arbetet så det blir just som ni vill ha det.

En person som passar för posten är en påhittig person som gillar folk!

Det roligaste med posten är att den är väldigt varierande och öppen! Det blir precis vad man gör den till så the sky is the limit <3.

Mailadress: evons@sjutjugo.se

Reseansvarig

Historiskt har 720 genomfört 2 resor per år, den första i januari och den andra i mars eller april. Som reseansvarig är ens främsta uppgift att se till att 720s resor bokas, planeras och samordnas.

Rollen man fyller kan beskrivas som en mellanhand mellan alla partners vi samarbetar med för att förverkliga resorna (inte sponsorer) och 720-styrelsen. Exempel på partners kan vara researrangörer, bussbolag, restauranger och barer. Det gäller att uppdatera och hålla kontinuerlig kontakt med partners om planering och beslut man tar i 720-styret, och se till att allt flyter på smidigt när vi åker iväg på resorna.

Självklart är det hela 720-styret som planerar och genomför resorna, men det är din uppgift att styret har rätt information i rätt tid.

Eftersom det kommer vara du som har bäst koll på resorna kommer du även få svara på en del frågor från tex resenärer, och ta reda på en hel del ny information (man kan ju inte veta allt).

Det roligaste med denna post är att se saker falla på plats under resan som man planerat in i minsta detalj!

På denna post gäller det att vara strukturerad, villig att ta tag i saker som dyker upp och planera i förväg så inget faller mellan stolarna. Då löser sig allt!

Mailadress: resa@sjutjugo.se

Web / Foto / Film

Som web-, foto- & filmansvarig är det din uppgift att se till att hemsidan uppdateras kontinuerligt samt underhållning av föreningens IT såsom medlemsdatabas, mailhost och drive. Det handlar om att lägga upp information om 720-styret, våra arrangemang, eventuella medlemsträffar och liknande nyheter för våra medlemmar. Arbetet går helt enkelt ut på att hålla hemsidan levande och attraktiv för våra medlemmar men även för sponsorer. Allt detta går att lära sig utan tidigare erfarenhet men är meriterande om du har någon tidigare erfarenhet av WordPress eller annan webbprogrammering som HTML/CSS. Tveka inte med skryt om du kan SQL, phpMyAdmin eller någon annan form av databashantering med, detta är dock inget krav!

Utöver detta är det du som filmar, fotar och klipper ihop 720s rese- och PR-filmer. Det underlättar om du är bekant med något videoredigeringsprogram, exempelvis Adobe Premiere Pro/After Effects samt fotoredigeringsprogram som Lightroom/Photoshop. Båda dessa uppgifter kräver hjälp av övriga medlemmar i styret och det innebär att inte enbart du ska hålla i kameran. Du har även delvis ansvar för att se till att eventuella IT-lösningar fungerar så som t.ex. boknings-formulär inför resorna, sätta upp ev. drive, dropbox osv.

Det roligaste med denna post är att få träffa och mingla med så mycket roliga människor när man går runt på våra event och fotar/filmar! En annan underbar del av denna post är att få föreviga de events vi gör i form av bilder och aftermovies, där man även själv utvecklas enormt inom sina foto-filmkunskaper!

Söker du denna post är det viktigt att du har ett intresse för fotografering och är taggad på att skapa snyggt material på våra medlemmar och sponsorer. Du kommer att ha nära samarbete med PR/Info men även med våra sponsansvariga så det är bra att kunna komma bra överens och jobba tillsammans där! Som WFF är du ansvarig för att dessa foto/film-uppdrag blir av. Då är det såklart bra att ha egen erfarenhet och utrustning men det finns alltid andra lösningar också!

Tveka inte att söka denna post även om du känner att du endast har kunskaper som passar en del av denna post. Mycket (läs allt) går att lära sig efter hand och postuppdelningarna är inte helt skrivna i sten heller.

Mailadress: webfotofilm@sjutjugo.se

PR/INFO

Som PR/Info-ansvarig är din huvuduppgift att sköta om marknadsföringen och kommunikationen inför 720s alla arrangemang och för föreningen i stort. Det innebär till exempel att sköta om vår instagram, Facebook, att planera marknadsföringskampanjer och att se till att vi syns på campus. Du sitter dock inte bakom en skärm 100% av tiden – du har även ansvarsområden så som att se till att nya studenter får hänga med oss under Nolle-P.

En stor del av pr/INFO är även just INFORMATION: Att ta hand om mejlkorgen, att svara på frågor på messenger, att författa ihop reseinformation och att mejlbomba våra medlemmar. Det är en kul post då man får koll på det mesta inom 720 för att kunna vara till bästa hjälp för medlemmarna.

Det absolut bästa med posten är att blessa folks feed med riktigt snygga skidbilder OCH hjälpa frågvisa medlemmar! Till din hjälp har du en grym foto/film/webbansvarig vid din sida! Som PR/info-ansvarig är man bästa vän med web/foto/film-ansvarig, och arbetar även tätt tillsammans med rese-, spons- , och tryckansvarig.

Posten kräver alltså en person som är lite av en spindel i nätet, är väldigt kommunikativ, strukturerad och har ett öga för snygg finish.

Mailadress: info@sjutjugo.se

Tryckansvarig

Som tryckansvarig ansvarar du för framtagning och beställning av trycksaker till 720:s resor och fester. Du gör allt jobb från att designa materialet till beställning.

Tryckansvarig designar följande trycksaker:

 • Affischer, flyers och lakan till 720’s arrangemang
 • Digitalt material på t.ex. Facebook (Banners etc.)
 • Tygmärken
 • Biljetter
 • Ansvarig över kläder som ska skickas på tryck
 • Flashiga lagbilder

Du kommer framförallt behöva använda dig av Adobe Illustrator eller snarlikt vektorbaserat program, Adobe Photoshop är även ett program som används flitigt. Som tryckansvarig är det därför bra att du är bekant eller har goda kunskaper i dessa eller liknande program. Men det viktigaste är att ha ett öga för design och ambitionen att göra det bästa möjliga trycket för 720!

Det bästa med denna post är att man får utlopp för sin kreativitet och får ofta hämta ut roliga paket på posten. Som julafton hela tiden!

Söker du denna post ska du skicka med några arbetsprover på tryck eller designarbete du tidigare gjort.

Mailadress: tryck@sjutjugo.se