När skidsäsongen så sakteliga börjar närma sig ökar också suget efter naturens vita guld – pudersnön. Med puder- och offpiståkning kommer dock en hel del risker och för att gardera sig mot dessa erbjuds alla 720-medlemmar att delta i en lavinutbildning med Stefan Mårtensson!

Stefan är Sveriges enda lavinforskare och har jobbat med lavinfrågor ute på fält, som föreläsare och som konsult under 20 års tid. Utbildningen kommer att bestå av en föreläsning om offpiståkning och risktagande med avseende på laviner. Där redogörs bl.a. för begreppet Human Factors, vilka i allt väsentligt är det som orsakar olyckor. Det kommer även att demonstreras hur man använder viss utrustning som lavinryggsäck.

I samband med utbildningen kommer också lavinutrustning från Tindeberg.se att finnas på plats för de deltagande att kika på. Denna kommer sedan att finnas att köpa till ett rabatterat pris på https://www.tindeberg.se/.

Anmälan är stängd. Sista anmälningsdag är onsdag 8/11 kl. 23:59. Priset för utbildningen, inklusive kaffe och smörgås, är 30 kr och betalas med kort/Swish på plats. För att delta måste man vara 720-medlem och är man inte redan det så kommer medlemskap och märke att säljas för 20 kr i dörren.

Vi ses på plats!