POW drivs i Sverige av en ideell förening bestående av vanliga skid- och brädåkare som bestämt sig för att agera inför klimatutmaningen. Verksamheten startade 2007 i USA, och finns sedan 2016 i Sverige och övriga Europa.

POW skriver detta om sig själva:

För oss är POW ett nätverk av företag, organisationer och vanliga skid- och brädåkare som arbetar tillsammans för klimatet. Verksamheten utvecklas och koordineras av en ideell förening som verkar för att snösporten ska minska sin klimatpåverkan och bli en starkare röst i samhällsdebatten.

Arbetet drivs av en styrelse som består av runt 15 personer och växande grupp volontärer. Vi är skid- och brädåkare. Vi är gamla och unga. Vi är tjejer och killar. Och vi har olika bakgrunder och kompetenser. Vi kompletterar varandra helt enkelt, och det är vår styrka.

Det som förenar oss är en stark kärlek till naturen, bergen och snön, och en oro för vad som händer med vårt klimat. För vi förstår vad klimatförändringarna innebär för vinterns framtid. Antalet snödagar minskar i takt med att planeten blir varmare, och det gör våra passioner allt mer avlägsna. Samtidigt förstår vi att smältande snö inte är det största problemet. Men berättelsen om vinterns mörka framtid gör klimathotet konkret och väcker känslor. Och det är så vi kan mobilisera skid- och brädåkare i kampen för snön, klimatet och planetens framtid.

Historien om POW i Sverige startade 2014 när Johnn Andersson och Johan Ahlgren grundade nätverket Save Our Snow. Sedan 2016 är vi del av den globala organisationen Protect Our Winters. Den grundades 2007 av snowboardproffset Jeremy Jones och har numera lokalkontor i USA, Österrike, Frankrike, Finland, Norge och Sverige. Vi är stolta över att vara en del av en global rörelse av snöälskare som bestämt sig för att göra vad de kan för att rädda vintern!

Besök Protect Our Winters hemsida för att läsa mer!

Donera och gör världen vitare