720-styrelsen Postbeskrivningar2017-10-01T00:22:12+00:00

Ordförande

Ordföranden i 720 är den som ansvarar för att samordna hela föreningens arbete. Som ordförande har du i princip yttersta ansvaret för föreningens fortlevnad, ett arbete som definitivt inte går att genomföra utan övriga i styrelsen. Ordförande är firmatecknare för föreningen tillsammans med kassören.

Ordförandens arbetsuppgifter består i:

 • Hålla kontakten med kårerna, andra föreningar och andra som vill veta något om 720.
 • Se till att styrelsen arbetar i enlighet med de stagdar och riktlinjer som finns för 720
 • Se till att styrelsen arbetar i enlighet med de riktlinjer kårerna har för LUST godkända student föreningar
 • Planera, genomföra och leda möten
 • Fördela arbetsuppgifter till övriga 720 styret
 • Hålla koll på att saker blir gjorda i tid
 • Hjälpa och stötta övriga i styrelsen

Att ha ordningssinne och hyfsat bra koll på hur det är att jobba i en ideell förening är ett plus på den här posten. Det är även viktigt att kunna fördela arbetet och se till att gruppen drar åt samma håll.

Email till Ordförande: ordf@sjutjugo.se

Vice Ordförande

Vice Ordförande är Ordförandes högra hand och tar över ordförandes roll om denne inte kan närvara. Detta innebär att Ordförande och vice Ordförande har en nära kontakt och vice Ordförande måste alltid hålla sig uppdaterad på vad som händer i föreningen.

Utöver detta så ansvar Vice Ordförande för:

 • Förråd och inventarier:
  Ansvara för 720:s förråd och inventarier som t.ex. Boomblastern, lakan, husvagnen och ser till att allt fungerar. Det inkluderar även inköp av nytt material som kan behövas under event eller resor.
 • Bokningar:
  Boka lakansplatser, lokal för biljettsläpp, mässor och liknande arrangemang.
 • Agerar sekreterare på styrelsemöten. Planerar, genomför och leder möten om Ordförande är borta.
 • Är 720:s allt i allo och hjälper till med det som behövs.

Email till Vice Ordförande: vice@sjutjugo.se

Kassör

Kassören har det övergripande ansvaret för föreningens ekonomi. Kassören sköter den löpande bokföringen, håller koll på det ekonomiska läget och informerar övriga styrelsen om detta löpande under året. Det är till kassören som alla vänder sig när det handlar om 720’s ekonomi och kassören arbetar nära med alla poster i styrelsen.

Kassörens arbetsuppgifter består i att:

 • Ha ansvar och kontroll över föreningens bankkonto och kassa
 • Löpande bokföra transaktioner
 • Fakturera och betala inkomna fakturor
 • I samband med resorna kontrollerar kassören att alla inbetalningar från resenärerna kommit in och uppdaterar i bokningssystemet allt eftersom
 • Ordna med växelkassa till event där det behövs
 • Göra insättningar och uttag på banken
 • Betalar ut pengar för utlägg gjorda av övriga i styrelsen

Inför varje arrangemang görs en budget över intäkter och utgifter. Kassören bör vara väl involverad och har ansvaret för att budgeten är rimlig och går ihop. Redovisning/bokföring är det som tar mest tid.

Email till Kassör: kassor@sjutjugo.se

Sponsansvarig

Sponsansvarig sysslar med spons, inga större konstigheter. Framförallt handlar ett år om att kontakta nya sponsorer för att försöka inleda avtal samt om att vårda relationen med tidigare sponsorer och se till att dessa får ut maximalt av att samarbeta med oss. Spons är en otroligt rolig post där du får arbeta väldigt fritt och endast du kan lägga upp hur du vill arbeta. Det är dessutom väldigt utvecklande och socialt krävande att ständigt prata med nya människor och övertyga dessa om att satsa på just er.
Sponsansvarig är involverad i alla 720’s arrangemang genom att sluta avtal med våra samarbetspartners på olika sätt.

Det kan innebära att:

 • fixa prylar att lotta ut på resorna
 • fixa innehållet i eventuella goodiebags
 • bidra till att hålla priser på skidresorna och övriga arrangemang nere genom att sälja reklamplatser till sponsorer
 • fixa andra schyssta avtal med föreningens samarbetspartners

Påpekas bör att det är en väldigt viktig roll då föreningen kan spara väldigt mycket pengar på det.

Email till Sponsansvarig: spons@sjutjugo.se

Eventansvarig

Med jobbet i 720 är det inte bara två alpresor som anordnas under året utan även en hel del andra evenemang. Som eventansvarig är det här ditt huvudfokus ligger. Du kommer till exempel vara projektledare för Afterskifesten, ordna ett par medlemsaktiviteter som kan variera från år till år tex. kick-off, rail-jam och andra arrangemang för medlemmar samt icke-medlemmar. Det är bara din fantasi som sätter stopp här.

Arbetet som eventansvarig innebär:

 • Planera arrangemangen med allt vad det innebär: scheman, budget och massa spånande över teman, dekor och dylikt.
 • Boka lokaler, dj, band, bussar och liknande
 • Sköta alla kontakter med driften för den lokal ni väljer för Afterskifesten
 • Fixa jobbare till Afterskifesten
 • Planera Tackfesten
 • Anordna andra samkväm med nya och gamla styret.

Kort och gott, om det är aktivitet som ska genomföras så är det du som ansvarar för det.
Så är du en handlingskraftig person som gärna svänger dina lurviga, en idéspruta som inte räds utmaningar så är eventansvarig posten för sig. Och självklart är du inte ensam under arbetets gång utan integrerar med resterande i styret.

Email till Eventansvarig: event@sjutjugo.se

Evonsansvarig

Sponsdelen handlar naturligtvis om att söka spons, inga större konstigheter. Framförallt början av hösten går ut på att kontakta nya sponsorer för att försöka inleda avtal samt att vårda relationen med tidigare sponsorer och se till att båda parter får ut maximalt av ett samarbete. Att söka spons är ett otroligt roligt och givande uppdrag där arbetet kan läggas upp fritt ihop med sponsansvarig. Det är dessutom väldigt utvecklande och socialt krävande att ständigt prata med nya människor och övertyga dessa om att satsa på just er. Evons skall också vara väl insatt i det arbete som gäller event, vara vice projektledare för afterskifesten samt att ihop med Event anordna diverse medlemsaktiviteter. Tillsammans med event skall du se till att arbetet kring eventen delegeras ut på bästa möjliga sätt. Endast fantasin sätter gränser så slå ihop era kloka huvuden och hitta på. Uppdragen som evons är i punktform:

 • Fixa prylar att lotta ut på resorna
 • Fixa innehållet i eventuella goodiebags
 • Bidra till att hålla ner priser på skidresorna och övriga arrangemang genom att sälja reklamplatser till sponsorer
 • Fixa andra schyssta avtal med föreningens samarbetspartners
 • Vice projektledare för afterskifesten och Eventansvariges högra hand
 • Hitta på nya spännande ideer!


Påpekas bör att det blir en väldigt viktig roll i 720 då föreningen kan spara väldigt mycket pengar på sponsdelen och Eventansvarig kan få hjälp och mer utrymme att göra storslagna event. Båda delarna kräver en kreativ människa som gillar kontakt och samarbete med olika parter.

Email till Evonsansvarig: evons@sjutjugo.se

Reseansvarig

Att vara Reseansvarig innebär att man har huvudansvaret för de två alpresor 720 anordnar. Den första och största resan är ”Vinterresan”, som brukar ligga v 1, 2. En något mindre men fullt lika trevlig resa brukar gå av stapeln runt påsk.

Som Reseansvarig är man den som har den närmaste kontakten med researrangörerna, bussbolagen och andra som hjälper till att planera samt genomföra resorna. Rollen som Reseansvarig innebär att man ingår reseavtal med researrangör/erna samt håller en regelbunden kontakt med denne så att allt flyter på och går enligt planerna. Man fungerar alltså som en ”mellanhand” mellan 720-Styret och researrangör/erna. Vid funderingar och önskemål angående resan dit och hem kontaktar reseansvarig bussbolag. Frågor till bussbolag kan exempelvis vara bestämning av eventuella stopp under resans gång, antal släp man behöver för att frakta packning m.m. Man kontaktar, vid behov, hotell i Alporten för praktiska frågor som dykt upp, ringer runt till restauranger och barer för att planera sittning och barrunda, kontaktar bussbolag inför resorna.

Självklart hjälps hela styret åt att ordna resorna, men det är Reseansvarigs uppgift att ha huvudansvaret så att fakturorna från researrangör kommer till kassören, meddela 720 styret restider och stopp på resan samt allmän viktig info från researrangörerna som 720 styret skall känna till inför resorna.

Email till Reseansvarig: resa@sjutjugo.se

 Web / Foto / Film

Som web-, foto- & filmansvarig är det din uppgift att se till att hemsidan uppdateras kontinuerligt samt underhållning av dito. Det handlar om att lägga upp information om 720-styret, våra arrangemang, eventuella medlemsträffar och liknande nyheter för våra medlemmar. Arbetet går helt enkelt ut på att hålla hemsidan levande och attraktiv för våra medlemmar men även för sponsorer. Vi ser helst att du har någon tidigare erfarenhet av webbprogrammering i PHP & HTML/CSS samt grundläggande kunskaper i Photoshop/Illustrator. Ett extra plus är om du jobbat med WordPress tidigare.  Tveka inte o skryt om du kan SQL, phpMyAdmin eller någon annan form av databashantering med, då vi gärna skulle se en eventuell utbyggnad av vår medlemsdatabas till bokningssystem under nästa år.

Utöver detta är det du som klipper ihop 720’s rese- och PR-filmer och har ansvaret att det filmas så mycket som möjligt under resorna.Det underlättar om du är bekant med något videoredigeringsprogram, exempelvis Adobe Premiere Pro/After Effects.  Du ansvar även för att det fotas när 720 arrangerar något. Båda dessa uppgifter kräver hjälp av övriga medlemmar i styret och det innebär inte att enbart du ska hålla i kameran. Du har även delvis ansvar för att se till att eventuella IT-lösningar fungerar så som t.ex. boknings-formulär inför resorna, sätta upp ev. drive, dropbox osv.
Tveka inte att söka denna post även om du känner att du endast har kunskaper som passar en del av denna post. Mycket går att lära sig efter hand och postuppdelningarna är inte heller skrivna helt i sten.
Visa gärna upp en film som du tidigare har skapat/redigerat! (vid större filer kan ett tips vara att skicka materialet via sprend.se).

Email till Web/Foto/Film: webfotofilm@sjutjugo.se

PR / Info

Som PR/Info-ansvarig är din huvuduppgift att ha hand om marknadsföringen inför våra olika arrangemang. Det innebär t ex att du ser till att affischer sätts upp och flyers delas ut och att det informeras i klasserna om våra fantastiska resor och fester!

Självklart hjälps alla åt med att tex dela ut flyers och sätta upp afficher, men det är du som samordnar arbetet och är ansvarig att det faktiskt görs genom att tex göra ett schema och raggar folk som kan tänka sig att hjälpa till.
PR / Info ansvar även för att besvara på mail och frågor som kommer till föreningen via info@sjutjugo.se

I stort sett all information från 720 författas av PR / Info vilket innebär:

 • Bussbrev till resorna
 • Informationsmail inför resor
 • Medlemsmail om biljettsläpp eller medlemmsträffar
 • PR/ Info hjälper även till att skriva texter till flyers, affischer och annan marknadsföring samt information till hemsidan.
 • PR / Info måste ha koll på det mesta inom 720 för att kunna vara till hjälp för medlemmarna.

Det är alltså den här posten som till största del sköter kommunikationen ut till medlemmarna, skapar event på Facebook, skickar ut informationsmail osv. Som PR/info-ansvarig kommer du arbeta mycket tillsammans med alla de andra i styret, men framför allt med rese-, spons- , web och tryckansvarig.

Email till PR/Infoansvarig: info@sjutjugo.se

Tryckansvarig

Som tryckansvarig ansvarar du för framtagning och beställning av trycksaker till 720:s resor och fester. Du gör allt jobb från att designa materialet till beställning.

Tryckansvarig designar följande trycksaker:

 • Affischer till 720’s arrangemang
 • Flyers
 • Marknadsföringsmaterial till event på t.ex. Facebook (Banners etc.)
 • Tygmärken
 • Biljetter
 • Ansvarig över kläder som ska skickas på tryck
Tryckansvarig arbetar mycket tillsammans med PR/ Info samt Reseansvarig för att få texter och information till materialet. Vid framställningen av affischer, flyers och märken kommer du framförallt behöva använda dig av Adobe Illustrator eller snarlikt vektorbaseratprogram, Adobe Photoshop är även ett program som används flitigt vid framställning av tryckmaterialet. Som tryckansvarig är det därför viktigt att du är bekant och har goda kunskaper i dessa eller liknande program. Söker du denna post så skicka med några arbetsprover på affischer/flyers eller annat designarbete du tidigare gjort (vid större filer kan ett tips vara att skicka materialet via sprend.se).
Email till Tryckansvarig: tryck@sjutjugo.se