Bussresan 2014-10-22T23:30:30+00:00

Kommer det finnas någon ström på bussarna?

Det har varierat genom åren. Vissa år har bussarna vi blivit tilldelade haft god strömtillförsel och andra år inte. Vi i styret vill ju såklart också kunna ladda batterierna så vi ska göra vårt bästa för att få denna elektricitet.

Kan bussen göra ytterligare stopp längs vägen där man kliva på?

Vanligtvis har vi en/ett par ytterligare upphämtningsplatser än Linköping. Det är tyvärr bussbolaget som säger stopp då det annars kan bli så att jättemånga vill bli upphämtade längs vägen. Det tar för lång tid så därför säger de blankt nej till alla andra upphämtningsplatser än de redan bestämda.

_MG_0267.jpeg

Är det tänkt att bussen stannar i eller i närheten av Puttgarden, i någon utav riktningarna?

Nej, vi kommer inte att stanna i Puttgarden eftersom bussarna och deras chaufförer inte tillåter detta. Främsta anledningen till det är att bussarna har en maxvikt som inte får överstigas och vi är ganska nära den med all vår packning, skidor och brädor. Skulle vi då fylla på med massa alkohol så finns risken att vi inte klarar att ta oss ner till Alperna.

På färjorna får man handla, men även här gäller att vi inte kan ta med för mycket i bussen.. vi vill väl ta oss ändra fram??